De Wet aanpassing geschillenregeling en verduidelijking ontvankelijkheidseisen enquêteprocedure

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten

In deze cursus gaat mr. drs. Ruud Brunninkhuis in op de Wet aanpassing geschillenregeling en verduidelijking ontvankelijkheidseisen enquêteprocedure. Deze wet wijzigt Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek ter aanpassing van enkele bepalingen in de geschillenregeling en bevat een verduidelijking van de ontvankelijkheidseisen voor de enquêteprocedure voor aandeelhouders en certificaathouders van beursvennootschappen (kapitaalverschaffers). Hiermee wordt de geschillenregeling verbeterd door enkele procedurele onderdelen aan te passen. De geschillenregeling is ingevoerd in 1989 en ziet op het beëindigen van geschillen tussen aandeelhouders met behulp van een door de rechter bevolen overdracht van aandelen. 

Deze cursus wordt verwacht in oktober 2024.

Auteur

  • mr. drs. Ruud Brunninkhuis

    Ruud Brunninkhuis is advocaat bij BUREN. Hij heeft een focus op het (internationale) insolventierecht en het ondernemingsrecht, en adviseert over (dreigende) insolventies, herstructureringen, financiering en zekerheden en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Naast advisering procedeert hij ook regelmatig en wordt hij door de rechtbank aangesteld als curator.

    Na een uitwisseling aan de Columbia Law School in New York City, is Brunninkhuis als jurist en econoom afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ruud heeft in december 2015 de INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht succesvol afgerond. Medio 2018 rondde hij succesvol de cursus Financiële Economie voor Insolventieadvocaten af. Hij publiceert en doceert regelmatig over actuele ontwikkelingen op het gebied van het insolventierecht en het goederenrecht.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten