Focus op mkb: Prinsjesdag 2024

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor accountants.
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten

Op Prinsjesdag heeft minister Heinen het Belastingplan 2025 aangeboden aan de Tweede Kamer. Al voor Prinsjesdag werd bekend dat de koopkracht van Nederlanders er – op papier – een klein beetje op vooruit gaat. Koning Willem-Alexander sprak in de Troonrede over een ‘plusje’ in de koopkracht. Wat houdt dit precies in?

In deze cursus spreken tafelgasten mr. Heleen Elbert, mr. Carola van Vilsteren en mr. dr. Chris Dijkstra onder leiding van Dirk ter Harmsel AA over de maatregelen die als onderdeel van het Belastingplan 2025 aangeboden zijn aan de Tweede Kamer. Ze spreken over fiscale zaken rondom vastgoed en de auto en ook de inkomsten- en omzetbelasting passeren de revue.

Deze cursus is opgenomen in september 2024.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus: 

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste voorstellen uit het Belastingplan
  • bent u bekend met de belangrijkste tariefwijzigingen
  • kent u de haken en ogen die de wijzigingen met betrekking tot de omzetbelasting met zich meebrengen 

Auteur

  • Dirk ter Harmsel AA

    Dirk werkt sinds 1984 bij Alfa Accountants en Adviseurs, waar hij vanaf 2010 directeur bureau vaktechniek accountancy is. Daarnaast is hij als accountantslid verbonden aan de Accountantskamer en voorzitter van de NBA faculty Opstellen, Samenstellen en Verantwoorden.

     

  • mr. Carola van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.

  • mr. Heleen Elbert

    Heleen Elbert is fiscaal jurist en oud-belastinginspecteur. Zij is werkzaam als belastingadviseur bij ELBERT FISCAAL. Als auteur is zij verbonden aan o.m. het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht, de fiscale encyclopedie Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht en het tijdschrift Belastingzaken. Daarnaast zijn onder meer de volgende boeken van haar hand: ‘De auto, zakelijk en privé’ (Sdu Uitgevers) en ‘Parkeerbon? Nee dank u!’ (Bzzztôh). Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen en trainingen op, onder meer, het gebied van de autobelastingen.

    Heleen focust zeker niet alleen op autobelastingen. Met haar brede fiscale kennis adviseert zij ondernemers ook inzake estate planning, firmaproblematiek in het mkb en echtscheiding.

  • mr. dr. Chris Dijkstra

    Chris Dijkstra is universitair docent Belastingrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en houdt zich als directeur van Watermill in het bijzonder bezig met het familiebedrijf. Dit heeft als adviseur maar ook als wetenschapper zijn aandacht. Ook waar het gaat om de fiscaliteit van de betrokken personen, denk bijvoorbeeld aan de dga. Dit zowel in nationale als internationale context. Voor meer informatie: www.watermill.nl of www.chrisdijkstra.nl.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor accountants.
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten